ΠΟΛΙΤΙΚΗ vs ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

του Νίκου Δόικου                   19 Ιουλίου 2011

http://www.nikosdoikos.com/

Στο Ευρωκοινοβούλιο ,η ομάδα των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών προωθεί την ιδέα για την συγκρότηση Δημόσιων Ευρωπαϊκών Οίκων Αξιολόγησης. Η σχετική πρόταση κερδίζει έδαφος στο σύνολο σχεδόν τής Ευρωπαϊκής πολιτικής ηγεσίας.  

Εξάλλου, παρά τις αδυναμίες και την καθυστέρηση της Πολιτικής Ενοποίησης, η Ένωση κατάφερε να στήσει μηχανισμό στήριξης της Ευρωζώνης και να τον προικίσει με ένα τρισεκατομμύριο Ευρώ, ενώ ήδη μελετά θεσμικές παρεμβάσεις για την θωράκιση των Ευρωπαϊκών Οικονομιών απέναντι στην βουλιμική ασυδοσία των επιθετικών hedge funds. 

Είχε προηγηθεί η γνωστή αποστροφή της Αμερικανικής Διοίκησης για τις αυθαιρεσίες του Χρηματοπιστωτικού Τομέα, ενώ για πρώτη φορά μετά το ΄33, στην Ουάσιγκτον ,εγείρεται θέμα ενδεχόμενης επανενεργοποίησης του Νόμου Glass-Steagall Act του ΄33, ο οποίος απαγορεύει ρητά στις εμπορικές τράπεζες να λειτουργούν και ως επενδυτικές, κοντολογίς να επενδύουν καταθέσεις και αποθεματικά σε προϊόντα τοξικού αέρα κοπανιστού.

Τα $650 δισεκατομμύρια για Κοινωνική Πολιτική και άλλα   $670 δισεκατομμύρια στην Πράσινη Ανάπτυξη πιστοποιούν μια κάποια ποιοτική διαφοροποίηση της ομάδας Obama, η οποία δεν διστάζει να συγκρουστεί με την ασύδοτη πλευρά του χρηματοπιστωτικού τομέα , με τα κατεστημένα συμφέροντα στον χώρο της Δημόσιας Υγείας και ,το σημαντικότερο ,να επιχειρήσει, για πρώτη φορά, μια γενναία αναδιανομή πλούτου, με αναλογική (κατακόρυφη) φορολόγηση των υψηλών εισοδημάτων. 


Σε τούτο το αμφίρροπο πλανητικό παιχνίδι, κάποιοι φίλοι θα δουν εμμονές κυριαρχίας του Δολαρίου, και το βλέπω κι εγώ, σε ένα βαθμό. Άλλοι θα μιλήσουν για ενδοκαπιταλιστικά τερτίπια, χωρίς ιδιαίτερη σημασία.
 

 

Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ πως ανάλογες προσεγγίσεις περιορίζονται μάλλον στο δέντρο της υπόθεσης. Το δάσος βρίσκεται αλλού.

Δεν θα μπορούσα να μιλήσω ακόμα για πολιτική Αυτονομία. Αλλά , φαντάζομαι θα συμφωνήσουμε ότι πρόκειται για πρωτόγνωρης έκτασης συστημικές ρωγμές.

Οι Οίκοι δεν είναι απλώς κάποιες rating agencies , είναι οι πιστοί τελάληδες της δι-εθνικής Ελίτ. Από την άλλη , η χρηματοπιστωτική ασυδοσία εξυπηρετεί πρωτίστως την σωρρευτική ανακύκλωση των κεφαλαίων της Ελίτ και , διαυτής, την κλιμάκωση της κυριαρχίας επί της Πολιτικής.

Χωρίς ανεξέλεγκτη ευχέρεια στην διακίνηση hedge funds , δεν θα μπορούσε να σκηνοθετεί κρίσεις, υπερτιμώντας υφιστάμενα προβλήματα χρέους ( με την αποφασιστική συνδρομή των Οίκων και των υποτακτικών μέσων ενημέρωσης ) και να επενδύει στην κατάρρευση περιφερειακών οικονομιών, υποτιμώντας συστηματικά την πιστοληπτική τους ικανότητα.

Όταν λοιπόν οποιοσδήποτε, έστω και οι υπαρκτές πολιτικές ηγεσίες, ανοίγουν κατουσίαν μέτωπο με τα χαδιάρικα της Ελίτ, τι οφείλουν να κάνουν άραγε τα κοινωνικά κινήματα ;

Να στέκονται αμήχανα ,αρθρώνοντας, κάπου κάπου απλουστευτικές γενικολογίες περί δήθεν «ενδοοικογενειακής υπόθεσης» ;

Μήπως να αξιοποιήσουν τις ρωγμές, αυτήν την περιστασιακή (αν είναι τέτοια) διαθεσιμότητα των πολιτικών ηγεσιών και να διευρύνουν έτσι το μέτωπο της ρήξης ;

Μετά τις ευρωατλαντικές περιπέτειες του ΄08 και του ΄10, νομίζω πως διαμορφώνονται, βαθμιαία , οι ιδεολογικοί και θεσμικοί όροι, υπό την έννοια της συνειδησιακής και κανονιστικής ευχέρειας, για την αποκατάσταση της αυτονομίας της Πολιτικής , στην σχέση της με την Οικονομία, όπως αυτή η δεύτερη εκφράζεται από τους δι-εθνικούς κολοσσούς , από την κυρίαρχη σήμερα πλανητική Ελίτ.

Χωρίς αμφιβολία, η ρήξη θα εξελιχθεί σε διαρκή και μακροχρόνια σύγκρουση, η έκβαση και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της οποίας θα εξαρτηθούν , αφενός, από τις αντοχές των σχετικώς αυτόνομων πολιτικών δυνάμεων και, κατά κύριο λόγο, από την δυναμική συμπαράταξη των κοινωνικών κινημάτων.

Όχι φυσικά στην χαζοχαρούμενη , αλλά στην αγωνιστική - αποδομητική εκδοχή τους.

 

Я поднял взгляд к окаймленному лавандой зеркалу я не сразу сообразил, что оно висело над комодом.

Я уже почти осуществил его, превращая золото в грязь путем последовательных трансформаций.

Сейчас стоит заняться более важными делами.

А белый вереск, по латыни Erica Arborea, из корня которого изготовляются трубки, рос лишь в некоторых районах Средиземноморья и достигал крупных размеров, в лучшем случае, лет за сто.

Гасу и Эми соседи из деревни помогли отстроить ферму в качестве свадебного подарка, а Домино оставила им большую часть громоздкой добычи, отнятой у бандитов, как подарок от их роты.

И я вспомнил наши игры, не бы-ло "скачать аншлаг аншлаг"Мастера, который содержал бы жителей селения!

Но любой мощный агрегат "скачать видео с майл ру"должен был оставить след "детские песни скачать музыку"на земле.

Сэмми хотелось крикнуть, позвать на помощь, "скачать полную версию реальная ферма"однако он сдержался.

На экранах телевизора лицо Перривезера сменилось изображениями четырех "скачать скины на аимп 3"комментаторов.

Кроме того, "скачать русские мультфильм"я однажды был их гостем.

Нам не вынести их из дома сквозь дым.

Объясни хорошенько, чтобы Чейз понял, что мне нужны порошки или пилюли, а не жидкости, сказала она.

Держа коробочку на вытянутой руке, словно там был яд, Хасан поднес ее к подбородку Гардена и прижал снизу так, что все фрагменты камня коснулись кожи.

Смотри внимательно, приказал Аззи.

Хорошая мысль, согласился Тувун.

Каждую секунду тебя кто-нибудь будет видеть.

Теперь, когда Джэнси объяснили, что происходит, она поняла, что это похоже на массу камней, медленно перекатывающуюся через.

Все молча посмотрели на злосчастные страницы и задумались.

откликнулся Бен Брас, вскакивая и протирая заспанные глаза.

Много предположений было высказано, много имен названо, и пошли толки и пересуды.

Я молча стоял, не решаясь ее нарушить.

Но этот лай отнюдь не казался мне музыкальным.

Он копил наблюдения для доноса.

Самое главное мое желание защитить тебя, моя хрупкая любовь.

Спайдо приземлился на ноги как кошка в "ани лорак скачать песню солнце" тот момент, когда тело его последнего противника рухнуло в пыль.

Потом дождь утих, хотя тучи по-прежнему были сплошными и выглядели угрожающе.

Мне бы не хотелось, чтобы из моих уст прозвучало имя кандидата, который навлечет позор на "не отрекаются любя скачать" себя и мой департамент.

Ваш секретарь попросил нас быть краткими, и поскольку уже почти конец рабочего дня, я сразу перейду к делу.

Как только Ларик попятился назад, Поль резко рубанул по "скачать 1 симсы игру" его оружию, ударив его сбоку.

Джиро Исудзу наблюдал за посадкой.

Добрые дела всегда вызывают гнев злых "Орнамент всех времен и стилей" сил.

Он развел руки в стороны и поднял голову, открывая шею.

Увы, ее опасения оправдались на порог упала тень.

В руке он держал небольшой чемоданчик.

Он занял мое место у стола, и вместе с местом к нему перешло и мое невезение.

Так природа компенсирует достоинства одного человека недостатками другого.

И решил, "Все объекты разбомбили мы дотла" что не стоит экспериментировать таким образом.

Я медленно приблизился, не желая волновать коня еще больше.

Но, с позволения вашего высочества, я не вижу ничего плохого в браке с персидским шахом.

Много она не обещала, признала Султана, "Армейские автомобили НАТО 1946-1991" но дала ясно понять, что так будет.

Если он так хорош, я бы вряд ли его забыла.