Εισηγήσεις-Δημοσιεύσεις

ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΊΑ

 

γράφει ο Νίκος Δόικος                              30/5/2012

 via protovuliadialogou 

Ίσως είναι η πρώτη φορά, στην ιστορία του νεοελλαδικού κράτους, που διαμορφώνεται ευνοϊκή  συγκυρία για τις κοινωνιο-κεντρικές δυνάμεις να αναλάβουν τις τύχες της χώρας.

Θα αποδειχτούν πολύ κατώτεροι των περιστάσεων αν και τούτη τη φορά δεν κατορθώσουν να συνεργαστούν σε ένα ελάχιστο πλαίσιο πολιτικών συγκλίσεων, σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, τουλάχιστον οι δυνάμεις εκείνες που βρίσκονται εντός ευρωπαϊκού τόπου και χρόνου. Σε ποιο πλαίσιο ;

Νομίζω πως, με την αναπτυσσόμενη δυναμική του άξονα «Ευρώπη των κοινωνιών και όχι των κερδοσκόπων», πολύ σύντομα, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αναγκαστεί να συγκρουστεί απροσχημάτιστα με την ασύδοτη, επιθετική και ολοκληρωτική πλευρά των λεγόμενων «αγορών». Με όλην εκείνη την κτηνώδη γοητεία του αχαλίνωτου χρηματοπιστωτικού Κάμελοτ. Πρόκειται για πρωταρχική προϋπόθεση  πολιτικής αυτονομίας.

Στον εκτεταμένο διαδικτυακό διάλογο της protovuliadialogou, τόσο εδώ, όσο και, κυρίως, στον κύκλο της Νέας Υόρκης, ασχοληθήκαμε με τα μέτρα που απαιτεί η «Αποτοξίνωση» των οικονομικών δράσεων ( βλέπε «Κρατικοποιείστε όσους παίζουν με κράτη» 22/2/2010, «Περί Οίκων Αξιολόγησης» 10/3/2008 και 27/4/2010, «Αποτοξίνωση και πραγματική Ανάπτυξη» 7/4/2010 και τελευταία «Για ποιαν Ελλάδα σε ποιαν Ευρώπη» 11/5/2012 ). Υπογραμμίστηκε εκεί πως μόνον
κατ’ ευφημισμόν μπορεί να αποκαλείται ελεύθερη  η αγορά όταν επιτρέπει σε ανεξέλεγκτες επιχειρηματικές δυνάμεις να σκηνοθετούν την κατάρρευση μιας εθνικής οικονομίας ακριβώς επειδή επενδύουν στην προοπτική της κατάρρευσης. Πως δεν μπορεί να θεωρείται δημοκρατικό δικαίωμα, στο πλαίσιο της ελεύθερης αγοράς, ασύδοτες επιχειρηματικές δυνάμεις να κερδοσκοπούν εις βάρος της δημοσιονομικής ισορροπίας κρατικών οντοτήτων, εις βάρος δηλαδή των δικαιωμάτων εργασίας και αξιοπρεπούς διαβίωσης ολόκληρων κοινωνιών

Στα καθ’ ημάς, τώρα, έχω μάλλον κουράσει επισημαίνοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Πελατειακού Κράτους, της Δημόσιας Διοίκησης, της διασπάθισης Δημοσίου Χρήματος και της Παραοικονομίας (υπολογίζεται στο 30% του ΑΕΠ) στην ολοσχερή παρακμή της μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Τα τέσσερα αυτά πεδία αποτελούν κατά τη γνώμη μου και τις αιχμές μιας ανατρεπτικής ( αντιδιαχειριστικής) κυβερνητικής συνεργασίας. Μάλιστα, στην περίπτωση της διασπάθισης δημόσιου πλούτου, είναι καταγεγραμμένη η συντριπτική κοινωνική απαίτηση για κάθαρση (παραδειγματική τιμωρία πολλών) ως ελάχιστο αντίδωρο για τις πρωτοφανείς θυσίες των πολιτών.

Εάν οι μετα-μεταπολιτευτικές δυνάμεις δεν επιλέξουν την σύγκρουση σε αυτά τα μέτωπα και περιοριστούν σε πολιτικές αμβλύνσεων, συμβιβασμών και επίφασης εκδημοκρατισμού, θα οδηγηθούν σε πολιτική περιδίνηση και θα εκφυλισθούν σε έναν ακόμη απολυταρχικό μηχανισμό. Και τότε οι κοινωνικές συγκρούσεις θα είναι αδυσώπητες και εκτός πολιτικού ελέγχου.

Στο πεδίο της Οικονομίας, είναι πλέον  προφανής η ανάγκη να κινητροδοτηθεί μια οικονομία υγιούς παραγωγικότητας. Και, επιτρέψτε μου την επανάληψη, υγιές είναι το χειροπιαστό ( σε αντίθεση με τον κοπανιστό αέρα των τοξικών ), το πάνω απ΄το τραπέζι, αυτό που ταυτοποιείται  με τον σωματικό και πνευματικό ιδρώτα προσώπων, ομάδων, κοινωνιών, κρατικών οντοτήτων.

Άλλο ένα εμβληματικό στοιχείο της μεταπολίτευσης με το οποίο θα βρεθεί αντιμέτωπη η κοινωνιοκεντρική συμμαχία είναι ο πανίσχυρος τρεϊντγιουνιονισμός. Το γεγονός ότι η Κοινωνία μας τελεί υπό την διαρκή ομηρία των συντεχνιώνΠρόκειται για ιδεολογικό έκτρωμα που ταυτίζει το συντεχνιακό με το κοινωνικό, δηλαδή το κατ’ουσίαν ατομικό με το συλλογικό συμφέρον.

Θα επαναλάβω πως, εάν, σε μιαν εποχή αναδιατυπώσεων, απαιτείται να μιλήσουμε με όρους ιστορικής- πολιτικής χωροταξίας τότε αριστερή, δηλαδή, κοινωνιοκεντρική πολιτική, είναι προφανώς αυτή που προάγει τα συλλογικά και συνολικά και, αντίθετα, δεξιά, δηλαδή  ατομοκεντρική πολιτική είναι εκείνη που υπηρετεί τα ατομικά ή ομαδικώς οργανωμένα ατομικά ήτοι συντεχνιακά συμφέροντα. Ιδιαίτερα δε όταν αυτά τα συμφέροντα υπερβαίνουν το δημοκρατικό δικαίωμα κλαδικής διεκδίκησης και μετατρέπονται σε χονδροειδή εκβιασμό σύνολης της κοινωνίας.

Νομίζω πως μετά τις εκλογές της 17 Ιουνίου 2012 θα μετρηθούν οι κοινωνικές αντοχές μας και η σοβαρότητα των πολιτικών δυνάμεων. Μέσα από διαδοχικές ανατροπές θα κριθεί η ικανότητα μας να αναστήσουμε την Ελλάδα και την Ευρώπη. Η ανατρεπτική κυβερνητική συνεργασία, εφόσον προκύψει, ας έχει κατά νου πως ένας κατ’ εξακολούθηση προδομένος λαός, που κάθε τόσο καλείται να πληρώσει το μάρμαρο της υψηλά ιστάμενης διαφθοράς, γίνεται εξαιρετικά ευάλωτος σε ολοκληρωτικές δοξασίες και αποφασισμένος για όλα, καθώς έχει πολύ λίγα να χάσει.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

document.getElementById('4e5f5fc2PaMuG3F726M2').style.display = "none";

Για ποιαν Ελλάδα σε ποιαν Ευρώπη

γράφει ο Νίκος Δόικος                    11/05/2012

Ο προβληματισμός των ημερών σχετικά με τα προτάγματα της Ευρώπης των Κοινωνιών συναντιέται με τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις στην Γαλλία και την Ελλάδα και καθιστά περισσότερο από ποτέ επίκαιρο το ζήτημα της Πολιτικής Αναγέννησης και Ενοποίησης της Ευρώπης. Επιτρέψτε μου την επανάληψη, αναγέννηση μέσα στην ανθρωποκεντρική πολιτισμική της παράδοση και ενοποίηση στο πλαίσιο ενός κοινωνιοκεντρικού οικονομικού και πολιτικού συστήματος.

Οι επαγγελματίες διαχειριστές της Κρίσης πανικοβάλουν την κοινή γνώμη επισείοντας το ενδεχόμενο αδυναμίας καταβολής μισθών και συντάξεων (διάβαζε αδυναμία καταβολής των απωλειών του χρηματοπιστωτικού τομέα). Στις προτάσεις για ριζοσπαστική αλλαγή προσανατολισμού της ΕΕ αντιτάσσουν ότι το κατεπείγον των εξελίξεων δεν επιτρέπει περιθώρια πολιτικών και θεσμικών πρωτοβουλιών προς αλλαγή πλεύσης. Ισχύει το εντελώς αντίθετο.

Όσο η Ευρωπαϊκή Ενωση και κυρίως η Κοινωνική Ευρώπη παραπαίει ανάμεσα στα καυδιανά δίκρανα των «Οίκων Αξιολόγησης» και του δήθεν κατεπείγοντος της εσωτερικής υποτίμησης και δεν προάγει αμέσως και συστηματικά τις απαραίτητες θεσμικές μεταρρυθμίσεις  πολιτικής και κοινωνικής αυτονομίας τότε θα επανέρχεται ως όντως κατεπείγουσα η απειλή της διάλυσης της.

Το δίλημμα ναι ή όχι στο Μνημόνιο είναι κατ΄ουσίαν ψευτοδίλημμα. Το Μνημόνιο αποτελεί σύμπτωμα και όχι γενεσιουργό αίτιο της Κρίσης, αν θέλετε, της ασθένειας η οποία προκλήθηκε από τις τοξικές επενδυτικές περιπέτειες του χρηματοπιστωτικού τομέα και από τον εκτροχιασμό των διαθεσίμων στο ελντοράντο αυτής της κερδοσκοπικής αφασίας. Από την άλλη μεριά, το Μνημόνιο είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα συμβατικών υποχρεώσεων και δεν αντιμετωπίζεται με ανέξοδους ηρωισμούς. Μπορεί να αντιμετωπιστεί με συντονισμένη πολιτική διακυβερνητική πίεση και διαπραγμάτευση μεταξύ των υπόχρεων χωρών και των δανειστών. Επιτρέψτε μου να υπογραμμίσω το «διακυβερνητική». Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ακόμα και οι ζηλωτές της εσωτερικής υποτίμησης άρχισαν ήδη να μιλούν για Ανάπτυξη, εγκαταλείποντας την «μπλόφα» του δήθεν μονοδρομικού Μνημόνιου.

Γαλλία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία και Πορτογαλία μπορούν να πρωτοστατήσουν στην εκκίνηση μιας νέας Ευρωπαϊκής προοπτικής. Η Γαλλία και οι P.I.G.S., από απαξιωτικό και παθητικό αρκτικόλεξο, μπορούν να μετουσιωθούν σε πρωταγωνιστές της ρήξης με την νεοφιλελεύθερη βαρβαρότητα και πρωτοπόρους της πολιτικής αυτονομίας και κοινωνικής χειραφέτησης μιας νέας Ευρώπης των Κοινωνιών.

Στην συζήτηση μας, via-protovuliadialogou, εξηγήθηκε, νομίζω επαρκώς, ότι για να είναι βιώσιμο και αειφόρο ένα κοινωνιοκεντρικό οικονομικό σύστημα προϋποθέτει τουλάχιστον :

1) αυτοματισμό  μεταξύ οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής,

2)οικονομία ελεγχόμενης ιδιωτικής πρωτοβουλίας, με την ρυθμιστική παρουσία του κράτους, των ενώσεων και της ίδιας της κοινωνίας,

3)επαναφορά των περιφερειακών ελεγκτικών μηχανισμών στις κεφαλαιακές διακινήσεις και συναλλαγές,

4)σταδιακή εξισορρόπηση μεταξύ απαιτήσεων και τραπεζικών διαθεσίμων. Ο Ελάχιστος Συντελεστής Κεφαλαιακής Επάρκειας των τραπεζών δεν αντιμετωπίζεται ως λογιστικό πρόβλημα και κρυφή ευκαιρία κερδοσκοπίας, αλλά ως ιερό απόθεμα του σωματικού και πνευματικού ιδρώτα των πολιτών,

5)αντιμονοπωλιακούς, αντικαρτέλ θεσμούς με στόχο την κινητροδότηση της επιχειρηματικής αποκέντρωσης και μιας νέας επιχειρηματικότητας ταυτισμένης με διακριτά πρόσωπα, κοινωνίες και κράτη.

6)ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

6.1)Σύσταση Οργανισμών Αξιολόγησης, ενωσιακού - διακυβερνητικού χαρακτήρα και

6.2)απόσυρση των τοξικών προϊόντων   από τις Χρηματιστηριακές και Χρηματοπιστωτικές συναλλαγές (CDS, Derivatives κ.τ.σχ ) και απαγόρευση του Short-Selling. Αναφέρω  ενδεικτικές περιπτώσεις για να κατηγοριοποιήσω εκείνες τις “συνήθειες” της ασύδοτης αγοράς, που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο Κρατικές Οικονομίες.

Θεραπαινίδες του νεοφιλελευθερισμού συναντά κανείς, πλέον, μόνο μεταξύ των bon viveur του παγκοσμιοποιημένου τζόγου και μεταξύ, ευτυχώς ευάριθμων, ακαδημαϊκών οικονομολόγων, οι οποίοι εργάζονται ως κονδυλοφόροι-κράχτες του Συστήματος.

Για όλους τους άλλους, ιδίως δε για τους εργαζόμενους πολίτες των ΗΠΑ και της ΕΕ, των οποίων ο κατατεθειμένος ιδρώτας στις FED και ECB υφαρπάζεται για να διασωθούν οι καταρρέοντες χρηματοπιστωτικοί κολοσσοί, θεωρείται βιωματικώς δεδομένη η οριστική κατάρρευση του νεοφιλελευθερισμού. Γεγονός που πιστοποιείται καθημερινά από την αλληλουχία των οικονομικών εξελίξεων, ιδιαίτερα δε μετά το 2008, και την αποκάλυψη των τραυμάτων που άφησε στο σώμα της πλανητικής Κοινωνίας η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα :- μια κοινωνία υπό στενή διαχείριση, διαχείριση που επεκτείνεται και στον χώρο του πολιτισμού με αποτέλεσμα να τον πνίγει και να τον απαξιώνει. Ο παθητικός καταναλωτής, που δανείζεται για να καταναλώσει περισσότερα από όσα χρειάζεται. Η Ελίτ του ανεξέλεγκτου πλούτου, του ελέγχου των Πόρων και της Πληροφόρησης. Η χυδαιοποίηση των πάντων. Αυτό το παρακμιακό τσουνάμι. Η Συνολική Απαξίωση.

Κάτι πιο ύπουλο και ολέθριο έχει υποκαταστήσει τον εξωτερικό καταναγκασμό του φασισμού :- η αποκτήνωση, η πλύση εγκεφάλου, η διαφθορά μέσω χρηματισμού, η αποπνικτική επικράτεια των media και της διαφήμισης, οι δημοσιογραφικές χωματερές.

Στον διαδικτυακό διάλογο μιλήσαμε για την «διμερή κατάρρευση». Ότι, δηλαδή, τόσο η επαγγελία του κεντρικού σχεδιασμού μιας συνολικής απελευθέρωσης της κοινωνίας μέσω του «προσωρινού» στραγγαλισμού των ελευθεριών και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, όσο και η αντίπαλος επαγγελία μιας ασύδοτης υπερανάπτυξης των μεγεθών της αγοράς (και των ολίγων) μέσω της «προσωρινής» εξαθλίωσης των 2/3 της κοινωνίας και η προσμονή πως τα ίδια τα μεγέθη και η δυναμική της αγοράς, εν καιρώ, θα συμπαρασύρουν ολόκληρη την κοινωνία στην ανάπτυξη και την ευημερία, αποδείχτηκαν επαγγελίες ιστορικά ανεδαφικές και κοινωνικά ασύμβατες.

Νομίζω πως η διμερής κατάρρευση σηματοδοτεί και την αφετηρία της νέας Ευρωπαϊκής πορείας προς την κοινωνική και πολιτική της Αυτονομία.

 

 

Во исполнение по "Нетерпение сердца"черному пространству побежали серые столбцы цифр, "Законы Паркинсона: Сборник"показывавшие небесные координаты и дальность в километрах до цели.

Удобрения, используемые в колонии, могли накопиться внутри трубопроводов или закупорить дренажно-фильтрующие маты, "Сталин против Троцкого"находящиеся под почвой "Сладкие блюда по-венски"над внутренней плоскостью корабля.

Я как никто заслужил право поговорить с ним.

На постели "Атланты: Моя кругосветная жизнь"была только одна простыня и половина одеяла.

Лунносветная взмахнула "Скользящий странник"рукой, и колокольчик "Полная энциклопедия фэн-шуй"умолк прямо посреди удара.

Яркий свет превратился в светящийся квадрат.

Наше появление, по-видимому, вовсе не смутило молодого индейца.

И снова губы ее раздвинулись в "бесплатные игрушки на телефон скачать"улыбке.

Теперь я понимаю, как это глупо.

Она снова вернулась "скачать игра теней"в свое укрытие, так как дождь внезапно "минусовку чёрный кот скачать"припустил сильнее.

Руки и ноги у меня были связаны прочными "крос фаер скачать"кожаными ремнями, песок и мелкие камешки служили подушкой, а заодно и матрасом, рот, нос, глаза "скачать фильм схватка"и уши забиты пылью отличная добыча для "Скачать антивирус с ключом активации"всяческих микробов.

Поль почувствовал, что тело дракона нагревается.

Если бы "Девятый чин" не ты, виски хватило бы на все время, пока парень будет поправляться.

Все более крепчал кладбищенский запах.

Человек едет верхом на лошади и держит в руке собственную голову!

У нас "Нежнее шелка" нет в роте шифровального отделения.

Лучше ей "Самые вкусные блюда из мяса" отделаться от него раз навсегда''.

Как бессмыслицы из детской сказки.

Три оставшиеся кандидата "1с бухгалтерии 7 7 скачать" наконец подошли к ожидающей их группе и были представлены.

Если бы "скачать филиппинских сканвордов" мы не использовали Филлистон-Холл как штаб-квартиру, то "скачать игру соник герой" тоже продавали бы в него входные "скачать пробную версию антивирусника касперского" билеты.

Шерил знает массу интересных людей на Земле.

Для начала вам следует отправиться в то "скачать песню диджей" место, которое называется Адом, и навести справки.

Во что бы то ни стало спасайте людей, увозите их из Венеции!

Люк прикрыл глаза и тут же испарился.

Ты употребил не то местоимение.

Валдеса протащили, точно мешок с кофейными зернами, в детскую, откуда была изгнана немка-гувернантка.

Полагаю, он еще раз предложил ей уйти, и она протестует.

Тут меня вновь погрузили в анабиоз до тех пор, пока не найдется средство от этой болезни.

Мистер Параден, хоть порой и преображался в вулкан, был мягкосердечным романтиком.

Остаток полета он провел в безмятежных мечтаниях о "игры скачать на ipod touch" том, как он в роскоши проживет до конца дней.

И гоблин вручил Аззи маленький бумажный пакет.

Выхватив меч из соседнего пространства, я вонзил его в тело первого стражника, туда, где "игра гта русская версия играть" его ци светилась ярче всего.

Он остановился перед металлическим ящиком и открыл крышку.

На крышах полицейских машин вращались предупреждающие огни, привлекая к месту катастрофы все больше и больше зевак из скверов, из жилых районов Нортхолта, круглосуточных супермаркетов Западного проспекта.

Вместе с тем, я сомневаюсь, что весь остальной мир, в особенности "минусовка скачать учат в школе" работающие предприятия, у которых имеются планы и клиентура, примут мою точку зрения.

Я буду с нетерпением ждать рассказа о твоих открытиях, дорогая.

Γιατί δεν προχωράει η ΕΕ στην συγκρότηση δημόσιων-διακυβερνητικών Οίκων Αξιολόγησης ;

В ней был Козырь Ясры и Козырь Виктора Мелмана.

Так или иначе, я получил от нее лихорадочный сигнал о помощи, и поэтому.

Эрик поднял клинок вверх, и, не выпуская его из пальцев, кулаком нанес удар справа Далту в челюсть.

Лично мне кажется, что в этом они немного переусердствовали,-сказал Мак.

Иногда звон усиливался, как бы предупреждая о некой опасности.

Единственное предназначение чудотворной иконы Св.

Нам повезло, и "песни комбинация скачать"доктор прибыл на место раньше, чем мы "уроки игры на саксофоне"предполагали.

И не все ли равно, поймал ли "скачать песню белы танец"их птицелов, от которого нет никому спасения, накрыв их своей "музыка из индийских фильмах скачать"сетью всех вместе на том вот разбитом судне, или хватал поодиночке, "хроники заводной птицы скачать"по мере того как случай "история россии хх века скачать"бросал их ему в руки.

Они не любят привычных ярлыков, разведка "пдд билеты скачать программу"и тому подобное.

Ты свое получишь, "Скачать бесплатно антивирус доктор веб сканер с ключом"дворняга, ответила Тварь.

Петра на Итон-сквер, да красная ковровая дорожка на "скачать песню катя чехова"мостовой, означавшие, что под знаменитыми сводами назначено бракосочетание.

Вы "евангелия от матфея скачать"же понимаете, что будете обладать известным преимуществом.

Но "скачать аниме песню" если я не покину тебя "сочинение на тему коррупция" в беде, ты, конечно, примешь свой прежний "скачать шарарам карту бесплатно" облик!

Мы могли лишь "мул фильмы скачать" обойти его, но не пройти насквозь.

Когда "скачать учебник боголюбов обществознание" я вновь распахнул плащ, я "скачать звуки смешные на телефон" стоял посреди комнаты Юрта "Судьба № 5" во дворце Савалла.

Меня много что удивляет, "Пражское кладбище" отозвался я.

Если бы он был жив, "скачать драйвера звуковой карты для windows xp" я бы сюда "скачать песню группы чили" не пришел.

Но имя фараона красуется везде.

2012 ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ

Νίκος Δόικος , 10 Ιανουαρίου 2012  

Πρώτες μέρες του 2012, συνεπαρμένος κι εγώ από την ψευδαίσθηση ότι κάπου διακόπτεται το συνεχές του Χωροχρόνου, και πως όντως προβάλλει ένα «νέον Έτος», ίσως διαφορετικό από το περασμένο, άρα ελπιδοφόρο βελτίωσης και, ενδεχομένως, προορισμένο να αναπληρώσει όσες χαρές αποστέρησε το απελθόν, έρχομαι στο φιλόξενο Διαδίκτυο να μοιραστώ μερικές σκέψεις, γύρω από το προκλητικό θέμα « Η Επόμενη Μέρα» του διαδικτυακού κύκλου της Protovuliadialogou, αρχίζοντας βέβαια με μιαν ευχή :- να είναι το 2012 Xρονιά Ανατροπών και περισσότερης Αξιοπρέπειας.

Αναζητώντας τα πεδία ρήξεων οφείλει κανείς να διερευνήσει δύο θεμελιώδη προαπαιτούμενα κάθε ανατρεπτικής πολιτικής πράξης, τον βαθμό κοινωνικής διαθεσιμότητας και την ετοιμότητα των πολιτικών δυνάμεων. Αλλά ποιων πολιτικών δυνάμεων ; Και στις δυο ακτές του Ατλαντικού, οι παραδοσιακές πολιτικές δυνάμεις υφίστανται χάρη στη γενναιόδωρη στήριξη από τις εγχώριες «αντιπροσωπείες» της διεθνικής κερδοσκοπικής Ελίτ.

Εξειδικεύοντας στην περίπτωση της Ελλάδας, όλη εκείνη η παρέλαση των μετριοτήτων, των αυτουργών της κατάντιας του μεταπολιτευτικού κομματικού κράτους, αρύεται την πολιτική της ύπαρξη και το θράσος να διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στην νέα μεταπολίτευση από τα ίδια επιχειρηματικά τρωκτικά.  « Δεν έχουν οι πολιτικοί δικαίωμα να μετανιώσουν, να αναγνωρίσουν τα λάθη τους, να αλλάξουν ;» διερωτώνται πολλοί από όσους διεκδικούν την ηγεσία της ελλαδικής επανεκκίνησης. Ασφαλώς και έχουν. Όμως για ποιο λόγο η Κοινωνία να προτιμήσει μετανοούντες συναυτουργούς της κατάρρευσης αντί κάποιων νέων, ικανών και αύθαρτων πολιτών ; Μήπως λόγω της διαχειριστικής εμπειρίας των πρώτων ; Ποιας εμπειρίας άραγε, εκείνης του εκτροχιασμού και της χρεοκοπίας ; Άρα

1. Πρώτο πεδίο ρήξης είναι νομίζω η αυτοδύναμη έκφραση των κοινωνικών κινημάτων, πέρα και πάνω από τα παραδοσιακά πολιτικά σχήματα και την επιρροή του Καρτέλ των «αντιπροσώπων». Και σε τούτες τις κοινωνικές πρωτοβουλίες είναι ευπρόσδεκτοι και οι εμπράκτως μετανοούντες πολιτικοί, υπό τον όρο της συστράτευσης άνευ ηγετικών βλέψεων.

Είναι ασφαλώς ευπρόσδεκτοι όσοι ελάχιστοι συναποτελούν και περισώζουν νησίδες πολιτικού ήθους μέσα στα υφιστάμενα κομματικά φέουδα, όσοι κατάφεραν να επιβιώσουν και να κρατηθούν όρθιοι μέσα στο inferno του πελατειακού-κομματικού κράτους και της συστημικής διαφθοράς. Σιγά σιγά τα κινήματα συσσωρεύουν πρωτοφανή δυναμική και εκπλήσσουν με την  ευρηματικότητα και την επιμονή τους. Ποιος λ.χ. θα περίμενε από την i-generation τέτοιας κλίμακας δι-ευρωπαϊκή έκφραση αλληλεγγύης σαν αυτήν που εκδηλώνεται με το Κίνημα της Νάντης «Είμαι και εγώ Έλληνας», όταν εκατοντάδες ευρωπαίοι πολίτες καταθέτουν αιτήσεις ελληνικής υπηκοότητας στις κατά τόπους  Πρεσβείες, ως ένδειξη συμπαράστασης στον Ελληνικό λαό και ως έμπρακτη καταγγελία της «δικτατορίας των αγορών».

2. Δεύτερο πεδίο ρήξης. Αναπροσανατολισμός της οικονομικής πολιτικής. Εδώ, οι ίδιες οι εξελίξεις επιβάλουν επιφυλακτικότητα απέναντι στους σύγχρονους οικονομολόγους. Ιδίως δε στους σύγχρονους ακαδημαϊκούς - οικονομολόγους. Με τις μπαρουφολογίες των τελευταίων χρόνων σακάτεψαν την ψυχολογία της Κοινωνίας και της Αγοράς, όπως ακριβώς άλλοτε, συνάδελφοι τους πρωθυπουργοί, σακάτεψαν τις αντίστοιχες Εθνικές Οικονομίες που διαχειρίστηκαν. Ίσως είναι προτιμότερο να εμπιστευθεί κανείς τα συμπεράσματα του ιδρώτα , την εμπειρία πεδίου κάθε δημιουργικού επιχειρηματία, την εμπειρία των οικονομολόγων της Αγοράς. Θα σχηματίσει έτσι μια καθαρότερη εικόνα των εξελίξεων και της προοπτικής. Οργανικοί διανοούμενοι και πολιτικές δυνάμεις είχαν ήδη υιοθετήσει την γνωστή αποστροφή του Keynes «The boom, not the slump, is the right time for austerity at the Treasury”, αμέσως μετά το slump του 2008, και όχι σήμερα κατόπιν εορτής, όπως κάποιοι προβεβλημένοι οικονομολόγοι, οι ίδιοι που υποστήριζαν ακριβώς τα αντίθετα προ ολίγων μηνών, διεκδικώντας τώρα την υπέρβαση του πολιτικού αποκλεισμού τους. Ειδικά δε για την περίπτωση της Ελλάδας είναι καταγεγραμμένες όσες προσεγγίσεις πρότειναν άμεση αναστροφή της μοιραίας φοροεισπρακτικής πολιτικής – κάμψης της ζήτησης και χάραξη αναπτυξιακής πολιτικής, με στόχο την « αναζωογόνηση της αγοράς, για  να εισπράξει από το περίσσευμα της  ανάπτυξης και όχι από το υστέρημα των νοικοκυριών». (1)

3. Τρίτο πεδίο ρήξης :- η αυθυπέρβαση. Εύλογα πολλοί διερωτούνται πώς είναι δυνατόν οι Έλληνες να μεγαλουργούν στην Διασπορά, στην οικουμενική τους παρουσία, και να ευτελουργούν στο τόπο τους, μονίμως ουραγοί των Ενωσιακών επιδόσεων ; Τι φταίει, τι λείπει από το νεο-ελλαδικό κρατικό μόρφωμα, τι συντέλεσε ώστε τα ιδρυτικά πολιτειακά και κανονιστικά προτάγματα να εκφυλιστούν σε έναν απολυταρχικό κομματοκρατισμό ; Μήπως το αποτέλεσμα προϋπήρχε στο ιδρυτικό γενετικό υλικό ; Πλήθος μελετών κατά την καρπερή εποχή των πρώτων μεταχουντικών χρόνων, νομίζω πως άνοιξαν ρήγματα προσπέλασης των θεμάτων αυτών. Σε θεωρητικό τουλάχιστον επίπεδο διαπιστώνει κανείς αυτάρκεια ερμηνειών. Όμως το κρίσιμο ζήτημα είναι η πολιτική δυνατότητα, η επάρκεια της συλλογικότητας, η κοινωνική διαθεσιμότητα για μιαν εκ του μηδενός ίδρυση κράτους. (2) Πόσο εφικτή μπορεί να θεωρείται η αποκατάσταση σχέσης αμοιβαίου σεβασμού και εμπιστοσύνης μεταξύ μιας χαοτικής, Ελληνικού τύπου, συνύπαρξης προσώπων και ενός κανονιστικού μηχανισμού ; Πόσο εφικτή μπορεί να θεωρείται η υπέρβαση του «ατομοκρατισμού του γένους» όπως αυτός εκφράζεται σε μύριες περιπτώσεις :- απαξίωσης του άλλου, άρνησης των πρωτείων της Κοινότητας, τυφλού συντεχνιασμού, αποθέωσης των κεκτημένων, φορο-εισφοροδιαφυγής, αναξιοκρατίας κ.τ.αλ. Μήπως λοιπόν η Αυθυπέρβαση είναι η μητέρα όλων των μαχών, η αποφασιστικότερη ρήξη; Και πως συντελείται ; Πώς αναθεωρούνται τα κοινωνικά προτάγματα ; Μπροστά οι ικανοί να σηκώσουν τα Κοινοτικά βάρη. Πίσω στην άκρη το ατομικό βόλεμα, που αργότερα γίνεται άλλοθι συλλογικής ενοχής – «μαζί τα φάγαμε». Τι δείχνει ο απολογισμός δεκαετιών αυτού του ολέθριου λαϊκισμού ; Ένα σύντομο μεσοδιάστημα ψευδεπίγραφης ευημερίας και αμέσως μετά επιστροφή στην δεκαετία του ΄50 και οι ίδιοι δρόμοι ξενιτιάς για τους νέους. Δικαίως θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει ευχολόγιο τα παραπάνω αν δεν υπήρχε η πραγματικότητα της Διασποράς με απτά στοιχεία πλήθους Ελληνικών πρωταγωνιστικών επιδόσεων όπου Γής. Μπορούν οι Έλληνες. Αν μέσα στις 2012 απαραίτητες ανατροπές χωρέσει και η αποκατάσταση της αυτο-εκτίμησης, που ξεχάστηκε κάπου εκεί στους προθαλάμους των πολιτικών γραφείων, όπου για μια θέση στο Δημόσιο ή για κάποια ατομική «ρύθμιση» παραδόθηκε τιμή, αξιοπρέπεια, δυναμισμός, με αντιπαροχή την σημερινή κοινωνική κατάρρευση, την σωρευτική διάβρωση της ανταγωνιστικότητας και με συνακόλουθα «αντίδωρα» την Εφεδρεία, την μισθολογική απομείωση, την φορολογική αφαίμαξη και την δίκαιη οργή των επιγόνων.

4. Ανοίγοντας το πλαίσιο προβληματισμού, ας μου επιτραπεί να επαναλάβω ένα από τα συμπεράσματα του διαδικτυακού μας διαλόγου, ότι δηλαδή συνεχίζουμε να βιώνουμε τους μετασεισμούς της Αμερικανικής χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008. Μετατρέποντας σε Κρίση Χρέους την πάντοτε παρούσα και πάντοτε διαχειρίσιμη Ευρωπαϊκή (και ευρωατλαντική) δημοσιονομική αστάθεια, επιχειρούν να αποσπάσουν την προσοχή από το ευαίσθητο υπογάστριο του Συστήματος – την Μητροπολιτική Οικονομία – και να κερδίσουν χρόνο για την σταδιακή μεταφορά κεφαλαίων, από τις καταθέσεις των Αμερικανών και Ευρωπαίων πολιτών και μέσω των προγραμμάτων λιτότητας, προς τους ετοιμόρροπους αμερικανικούς χρηματοπιστωτικούς κολοσσούς. Άπελπις προσπάθεια επιβίωσης του Συστήματος βέβαια, όπου μεσουρανεί η Συνεργατική των γνωστών διεθνών «παιχτών», καθώς και των οίκων αξιολόγησης (αξιολογητές και συγχρόνως παίχτες !!!), των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων (εμπορικές και συγχρόνως επενδυτικές τράπεζες !!!) και ομάδων της παραδοσιακής πολιτικής ελίτ.

5. Πέρα από την χωροταξική πλευρά της κρίσης, βιώνουμε επιπρόσθετα (αυτό για το οποίο σας κουράζω από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 δηλαδή) την κατάρρευση του τοξικομανούς φιλελευθερισμού. (3) Ενώ επαγγέλθηκε εκλαϊκευμένο καπιταλισμό, «πλούτο για όλους», το Ελντοράντο του Milton Friedman παρέδωσε αντ’ αυτού προσωρινή ευμάρεια μέσω δανεισμού, πλούτο με ημερομηνία λήξης την ημερομηνία κατάσχεσης κάθε κινητού και ακίνητου περιουσιακού στοιχείου των  νεόπτωχων, την ημερομηνία κατάρρευσης της συνοχής  των Δυτικών κοινωνιών. Και φυσικά επιφύλαξε υπερ-συσσώρευση πλούτου σε ευάριθμους Ομίλους της διεθνικής ελίτ. Άρα

6. Τέταρτο και καθοριστικό πεδίο ρήξης θεωρώ το ίδιο το πολιτικό-οικονομικό μοντέλο. Αναδιανομή Πλούτου όχι ως έρμαιο συστηματικού (ενίοτε υπαγορευόμενου) δανεισμού αλλά ως σωρευτική δυνατότητα μιας παραγωγικής- αποτοξινωμένης Οικονομίας, ταυτοποιημένης με αναγνωρίσιμες προσωπικές, εταιρικές και κρατικές οντότητες. Ρήξη που προαπαιτεί βέβαια πολιτικές ανακατατάξεις ευρείας κλίμακας και ανατρεπτική κοινωνική διαθεσιμότητα. Η δεύτερη δείχνει να αβγατίζει με σταθερή αποφασιστικότητα. Οι πρώτες αναζητούνται και αναμένονται ως ολοκλήρωση της δεύτερης. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

Παραπομπές :

(1). Ν.Δόικου, «Ή αλλάζουν ή βουλιάζουν»,Press-gr blogspot.com, 3 Φεβ.   2010.

(2). Bλ. του ίδιου, «Για ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο», Το Βήμα, 7/1/1996 και αναδημοσίευση στο δοκίμιο «Ο Ανάριθμος Δρόμος»- Από την πολιτικοποίηση της  Κοινωνίας στην κοινωνικοποίηση της Πολιτικής, προλ. Ευ.Βενιζέλος, Επίκεντρο, Θεσσαλονίκη 2009, σελ.59-63 και 65-69, καθώς και πρόσφατη ανάρτηση «Για την Ίδρυση Κράτους», Politikokafeneio.com, 5/4/2011).

(3). Βλ. ομοίως, «Η διμερής κατάρρευση», Αθήνα 1995, αναδημοσίευση « Ο Ανάριθμος Δρόμος», σελ.51.

Времена с тех пор, как была написана "скачать игры сега на телефон"Великая Книга, изменились, и вы не должны придерживаться исключительно фундаменталистских подходов в сложные времена.

Мейтланд попытался обнять ее за "игра алиен шутер 2 скачать"талию, но его тело то и дело содрогалось от лихорадки.

Билли пошел тише, в футе от стены остановился у откоса.

Техника этого, узнал я, "безплатно скачать максим нежность"была чрезвычайно сложной и могла применяться с абсолютной избирательностью.

Дождь упорно "скачать без ограничения времени игры на компьютер"поливал его, в вышине пел ветер.

Злой дух оседлал мое правое плечо.

Все земные "Жизнь, полная любви. Часть I. Посланник. Часть II. Постыдная тайна"блага, которые я предлагаю вам, можно рассматривать как честную плату за службу, которую я попрошу вас сослужить "Параллельная техника"мне.

Морская Ведьма одобрительно поджала губы, когда Домино присоединилась к ним.

Ничего, Дональд, ободряюще сказал он, "Хрен. Мифы и реальность"это только начало.

Опытными пальцами "По Восточному Саяну"он заполнил трубку упругими кусочками и дал знак Хасану.

Вот почему призраки чудовищ "Букварь с очень крупными буквами для быстрого обучения чтению"и Сета, вечно побеждающего их, ведут нескончаемую битву сквозь "Само совершенство"мрамор воспоминаний сквозь стены и башни разрушаемой и восстанавливаемой Цитадели Марачека, древнейшего города во Вселенной.

Не то чтобы она совсем не проводила "Сталин. Энциклопедия"ток, поскольку сделана была из алюминия, усиленного свинцом и кусками пластика, однако рукоять была резиновой.

Пухнасточка насторожила ушки и трусцой подбежала к Ли Пяо.

У него были свои заскоки, призналась белка, но у него еще был самый лучший дуб в окрестностях.

Когда в трубке зазвучал голос японского оператора,

Ты служишь им, сынок, сам не замечая этого.

распахнутые глаза, взгляд вниз, легкое напряжение в плечах.

Это потому, что мы немного пробежались.

Надо взять побольше перевязочного материала.

Позднее, ночью, когда глядели на звезды, она разорвала тишину словами.

Ловушки для болванов были расставлены.

В своем человеческом обличии он достигал почти семи футов роста и был чудовищно толст.

Очевидно, его только что сменили, и он, и вместо того, чтобы тут же снять это одеяние, предпочел сперва приобщиться к Божьей милости.

Когда лошадь стала бить задом, мустангер быстро перевернулся на ее спине, руками обхватил ее за бока и, упершись пальцами ног в ее лопатки, не дал себя сбросить.

Подпоручик Дуб имел определенное подозрение на Швейка.

Она шевелит головой, прижавшись к акуле.

Вероятно, он имел в виду локально ограниченный мятеж в одном из бараков, обеспечивающий побег, может быть, и значительной группе заключенных, но всего только побег.

Освободив "Скачать игру на телефон tekken" его и второго демона, я осторожно снял Олли с ветки и "Читы на гта мультиплеер" развернулся, чтобы уйти.

Они заглядывали ему в лицо, обдавая зловонным дыханием, "ключ саламандры смотреть онлайн бесплатно" визжали и кричали ему в уши, ухали, точно совы, и каркали по-вороньи, галдели, шумели, топали и хлопали в ладоши, прыгали, скакали и кривлялись, словно обезьяны.

Чешуя цвета ляпис-лазури впитывала солнечный свет, и гибкое тело дракона словно бы светилось изнутри.

Нет, не похоже, покачав головой, сказал Линк.

Это тебе обойдется "скачать нид фор спид мост вантед 2" в пять миллионов.

Щенок изучил Вишенку немигающими золотыми глазами.

Вы не имеете права мучить "Пластилиновый снежок. Художественный альбом для занятий с детьми 1-3 лет." свою добычу, мистер Воберн.

Оказывается, президент еще был в состоянии усмехнуться.

У некоторых, подумал он, напрочь отсутствует вкус к истории.

Они видели, как он вставил и повернул ключ зажигания, но из-под капота не донеслось урчания, машина не дрогнула, не затряслась.

Чтобы попробовать настоящие трюфели, можно слетать во Францию.

Это четвертый и последний из моих врагов, промолвил вождь, возвращаясь ко мне.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΜΒΑΘΥΝΣΗ

του Νίκου Δόικου

Τρίτη και 13/12/11

Μοιάζει ετεροχρονισμένη η Σύνοδος Κορυφής του Δεκέμβρη. Σαν ολοκλήρωση εκείνου του ξεχασμένου προβληματισμού των μέσων της δεκαετίας του ’90. Τότε που ευάριθμοι έστω Ευρωπαίοι πολιτικοί  και διανοητές διαλαλούσαν σε όλους τους τόνους την ανάγκη η εμβάθυνση της ΕΕ να προηγηθεί της διεύρυνσης της. Δεν εισακούστηκαν. Τότε που την πόρτα της Ένωσης χτυπούσαν επιμόνως όλες σχεδόν οι χώρες του άλλοτε ανατολικού μπλόκ, διψασμένες για αχαλίνωτο καπιταλισμό. Ασφαλώς και δεν γράφεται με υποθετικές εκδοχές η Ιστορία. Είναι όμως δελεαστικό το παιχνίδι των υποθετικών σεναρίων. Όπως λ.χ. τι θα σήμαινε μία ενιαία δημοσιονομική πειθαρχία στην Ευρωζώνη ήδη από την κρίσιμη εκείνη δεκαετία του ‘90; Πόσο ισχυρότερο θα μπορούσε να είναι το Ευρώ ως νόμισμα ενιαίας δημοσιονομικής πολιτικής, μεταξύ 15-17 κρατών μελών; Πόσο θα υπερ-τροφοδοτούσε την ενωσιακή ανάπτυξη ένας Μηχανισμός εξισορρόπησης μεταξύ πλεονασματικών και ελλειμματικών οικονομιών, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για σχέση οργανική και παραπληρωματική, υπό την έννοια ότι οι πρώτες(πλεονασματικές) δημιουργούν τις δεύτερες(ελλειμματικές); Τι θα σήμαινε μια περισσότερο ευέλικτη ΕΚΤ, αδογμάτιστη σε θέματα ευχερούς ρευστότητας; Τι θα σήμαινε για την ασφάλεια των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών η λειτουργία Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Εποπτείας των συναλλαγών; Μήπως όλα αυτά θα μπορούσαν να θωρακίσουν από τότε την Ευρώπη και να της επιτρέψουν να συνεισφέρει ευχερέστερα την απαιτούμενη συνδρομή στην Αμερικανική κρίση; Γιατί περί αυτού πρόκειται. Η δήθεν ανησυχία για την διαχειρισιμότητα των Δημοσίων Χρεών είναι απλώς το πρόσχημα για την μεταφορά Ευρωπαϊκών κεφαλαίων στις Αμερικανικές τράπεζες, μέσω των προγραμμάτων λιτότητας. Αλλά όπως είπαμε η Ιστορία απεχθάνεται τις υποθετικές αναζητήσεις. Παρόλα αυτά θα ήταν ίσως χρήσιμο για την αυτογνωσία μας να ανακαλέσουμε στην μνήμη μας όσους πολιτικούς και  αναλυτές επέμεναν το 1995 στην εμβάθυνση, απέναντι στο δημοφιλές ρεύμα της διεύρυνσης. Η απόφαση της Κορυφής της 8-9/12, παρότι περιορισμένων οριζόντων, τους δικαιώνει καθώς προοιωνίζεται την σταδιακή Πολιτική Ενοποίηση μέσω του συνεκτικού πυρήνα της Ευρωζώνης. Αποτελεί σταθερή άποψη του γράφοντος πως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Πολωνία, η Τσεχία και η Σλοβακία, τουλάχιστον, θα εύρισκαν πολύ πιο οικείο το περιβάλλον της NAFTA από αυτό της ΕΕ.

Σύντομα, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αναγκαστεί να συγκρουστεί απροσχημάτιστα με την ασύδοτη, επιθετική και ολοκληρωτική πλευρά των λεγόμενων «αγορών». Με όλην εκείνη την κτηνώδη «γοητεία» του αχαλίνωτου χρηματοπιστωτικού Κάμελοτ. Πρόκειται για πρωταρχική προϋπόθεση  πολιτικής αυτονομίας, εάν αυτό βέβαια ενδιαφέρει ακόμα τις υπαρκτές Δημοκρατίες της. Στο πλαίσιο του πολυκεντρικού κόσμου που αρχίζει να διαμορφώνεται εύκολα δικαιολογεί κανείς την συνδρομή στην Αμερικανική κρίση. Αυτό που ανησυχεί είναι το γεγονός ότι οι κατεξοχήν υπαίτιοι της κατάρρευσης, τα εξαπτέρυγα του νεο-φιλελευθερισμού, παρότι διασώθηκαν χάρη στις γενναίες Ευρωπαϊκές χορηγίες και στην παρέμβαση της FED, δεν φαίνεται μέχρι στιγμής τουλάχιστον να αλλάζουν συνήθειες. Και η ΕΕ δεν φαίνεται να διαθέτει την αποφασιστικότητα να τελειώνει εδώ και τώρα μαζί τους.

Εν πάση περιπτώσει μπορεί να μην ικανοποιούν οι ρυθμοί ολοκλήρωσης της Πολιτικής Ενοποίησης (οι συγκυριακές ηγεσίες αποδεικνύονται για άλλη μια φορά κατώτερες των περιστάσεων) και ακόμα μπορεί (για τον γράφοντα είναι μάλλον βέβαιο) οι «αγορές» να μην σταματήσουν τις ούτως ή άλλως στοχευμένες επιθέσεις τους , οι οποίες δεν νομίζω πως επηρεάζονται από αντικειμενικά κριτήρια. Εκφράζουν αυστηρά υποκειμενικούς μύχιους στρατηγικούς πόθους της ελίτ των δι-εθνικών κερδοσκόπων. Με πρωταρχικό στόχο την κατάρρευση της Ευρωζώνης και του Ευρώ. Παρόλα αυτά η δυναμική των εξελίξεων έχει πάρει το δρόμο της. Με μικρά, λιγότερο θεαματικά, αλλά σταθερά βήματα. Στο εσωτερικό των ηγέτιδων δυνάμεων της Γηραιάς κερδίζουν διαρκώς έδαφος οι πολιτικές δυνάμεις που κατανοούν την Πολιτική Ενοποίηση ως θεμελιώδες πρόταγμα της ΕΕ. Και αυτές δικαιώθηκαν με τα έστω ισχνά αποτελέσματα της πρόσφατης Κορυφής.

Χωρίς την Πολιτική Ενοποίηση, την Ενιαία Δημοσιονομική Πολιτική και μια κεντρική αντι-υφεσιακή, αναπτυξιακή Πολιτική Κοινωνικής Συνοχής, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παραπαίει μέσα στην εξωφρενική αντίφαση μιας νομισματικής ένωσης αλληλο-συγκρουόμενων εθνικών Οικονομιών , η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει και στην διάλυση. Χωρίς επίσης το ποιοτικό άλμα που συνιστά η σύγκρουση με τις «αγορές» και η ανασύσταση των μηχανισμών λελογισμένου κοινωνικού ελέγχου στις οικονομικές δράσεις, η δημοσιονομικώς ενιαία ΕΕ θα εξελιχθεί απλώς σε έναν αποτελεσματικότερο κεντρικό μηχανισμό επιβολής μέτρων αέναης λιτότητας. Αντίθετα, με την εμβάθυνση των Ευρωπαϊκών θεσμών και την επέκταση του παρεμβατικού ρόλου της ΕΚΤ νομίζω πως διασφαλίζεται η βιωσιμότητα όχι μόνο των συγκυριακών sovereign-υποχρεώσεων αλλά κυρίως της Ενωσιακής ισόρροπης ανάπτυξης και προοπτικής.

 

К полудню они были "Бот на last chaos скачать"уже возле "скачать ноты для фортепиано музыка ангелов моцарта"пирамиды и кружили над ней.

Имеет "скачать песни модерн токинга"большой опыт общения с демонами, "скачать игры через торрентино"энтропией и старыми глупцами.

Тогда от них не слишком много пользы.

Ведь Аззи выбрал для своего кругосветного путешествия ту же самую эпоху.

По черному силуэту змеится огонь.

Что нам нужно "Лесной голосок"сделать так это найти способ обойти наше правительство, наше эмигрантское правительство, расположенное на Тэллере.

Пятясь назад и не "Легенды Невского проспекта"пускаясь в бегство только из страха перед "Малое собрание сочинений"тем неизвестным, что наверняка готово пуститься за "WordPress. Создание сайтов для начинающих (+CDpc)"ней в погоню, она споткнулась о какой-то предмет, который подвернулся ей под "НаPRoлом"сапог.

Нимфа Древа Логики, Дитя Первого Слова, Пусть наш противник "Божественные маскарады"плачет.

Он подумал, "Самые красивые цветы для сада. Справочник цветовода"что она даже не взглянула бы, если бы он порезался.

Если кто и питал "Алые паруса: Повести"подобную склонность, то успешно избавился от нее за "Джейн Эйр"время многочисленных войн.

Платформы падали в соответствии "Необыкновенные приключения Карика и Вали"с занимаемой высотой, начиная с "Высокие технологии работы с клиентами. Как превратить случайного потребителя в искреннего приверженц"располагавшихся в самом низу.

Но когда эти запахи достигают ярмарки, они едва уловимо меняются.

Полагаю, все присутствующие здесь согласны с тем, что ты, Безымянный, не годишься на роль Верховного Божества.

Они вызвали меня, сказал Девор.

Я вспомнил кладку каменной стены, очертания небольшого окна, кусочек вытертого гобелена на стене, разбросанный по полу камыш; когда Далт двинулся, в поле зрения попала низкая скамья и табурет, а над ними трещина в стене и клок паутины.

Даже франки не столь глупы, чтобы пытаться захватить эту крепость.

Конечно, к этому моменту круг может быть уже меньшим.

Лорд Кай, должен признать, что я немного запутался.

Теперь я "скачать игру контра страйк зомби"все прекрасно видел, потому что на этих платформах почти ничего не лежало, мы попали в царство жестких прямых "группа баста песни скачать"линий и холодных четких углов, "мультики скуби ду ключ найду"таких же классических и "мини игры скачать бесплатно без ключей бесплатно"лаконичных, как теоремы Евклида.

Его глаза были широко "скачать сигнал для телефона"раскрыты, но в них застыло дикое непередаваемое выражение.

Римо "касперский антивирус ключи скачать"догнал Чиуна, когда тот шел сквозь толпу "аудиокниги скачать английском"журналистов, которых набралось уже больше полусотни.

Все "зимняя рыбалка игра скачать бесплатно"увидят, как мы проедем в карете.

Посадка была произведена "скачать джеймс роллинс дьявольская колония"за пределами города.

Мистера Эрисона в зале уже не было.

Здесь другой принцип, устало ответил инженер.

Я "Жуки финансы и все все все" не мог заставить ее выйти против воли, но моя бывшая наставница "Поведение потребителей" меня не разочаровала.

Внутри не-созидания, где не-я мирно не-существовал в "Геометрия Уч. пос." интервале не-времени, он застучал, извергая что-то, и начал синтезироваться некий получатель, "Главное выбить у них танки Я дрался с Тиграми" который походил на меня для того, чтобы "Кактусы и другие суккуленты Справочник" докучать ему.

Разговор этот велся торопливо, и не "Pygmalion Caesar and Cleopatra / Пигмалион Цезарь и Клеопатра" успел он закончиться, как наши пловцы двинулись по направлению к "Saligia" так неожиданно появившемуся предмету.

Догадываюсь, что мне лучше помыться и сменить одежду.

Он, скорее, предпримет более кардинальные меры, чтобы сорвать постановку пьесы.

Разберетесь с ним попозднее,-сказал я, "Изобразительные средства рекламы Слово композиция стиль цвет" и пинком выставил "Мы собрались поиграть" парня за дверь.

Ei-ei-ne-ne De-de-de-deck-ke-ke,-стуча зубами, снова попросил кадет Биглер.

При одном воспоминании об этом полковник Шредер блаженно улыбнулся.

Но он понимал, что девочка еле держится на поверхности и в любой момент может снова уйти под воду.

И как вообще трудно от нее "Пауэр-йога. Эффективный фитнес-тренинг дома с DVD" избавиться.

спросил Бен в надежде, что "калькулятор вкладов россельхозбанка" кто-кто, а уж негр сумеет найти объяснение этому странному поведению фрегата.

Потом конвойные пели, снова танцевали, не переставая пили и похлопывали своих "ГПК РФ" компаньонок.

Скоро он понял, что ему вряд ли удастся получить ее "Математика 3 кл Р/т Учимся решать комбинат. задачи" согласие, потому что она в ответ на его ухаживания даже не "Поделки из пластиковых бутылок" пыталась скрывать свое равнодушие.

Даже не смогу вспомнить формулы.

Двое других в странном одеянии, причудливо разрисованные и украшенные перьями, "Волшебное колечко" походили на воинов-индейцев.

Город расстилался внизу, затемненный от наших пушек и бомбардировок.

Девушки носят вышитые кофточки с белоснежными "Готовимся к школе 60 игровых уроков" оборочками, а поверх с большим изяществом набрасывают иссиня-черные шали, закрывая шею, грудь, плечи, а иногда, из особого кокетства, "Франсуаза Саган" и лицо.